Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A figyelmeztető táblákról bővebben

Figyelmeztető táblákA figyelmeztető táblák fontos eszközök a munkahelyek biztonságának javításában: jelzik a lehetséges veszélyeket, és segítenek elkerülni a baleseteket.

A figyelmeztető táblák lehetnek szöveges, illetve képi jellegűek. A szöveges táblák általában rövid, könnyen érthető utasításokat tartalmaznak, mint például "Vigyázz! Villanypásztor!" vagy "Vigyázat! Lépcső!", ezzel szemben a képekkel figyelmeztető táblák általában szimbólumokat, ikonokat használnak, amelyeket a munkavállalók könnyen megérthetnek.

A figyelmeztető táblák többféle típusúak lehetnek attól függően, hogy milyen veszélyeket jeleznek. A veszélyjelző táblák jelzik, hogy mely területeken kell figyelni a lehetséges veszélyekre, és melyek a helyes biztonsági intézkedések. A tiltó és engedélyező táblák jelzik, hogy mely tevékenységek tilosak, vagy engedélyezettek egy adott helyen. Az információs táblák információt adnak a munkavállalóknak a veszélyekről és azok elkerüléséről. A kötelező felszerelés táblák azt jelzik, hogy mely felszerelés szükséges egy adott helyen, például védőszemüveg, védőkesztyű, stb. Az iránymutató táblák segítik a munkavállalókat az adott helyen való navigációban. Ezeken túl az egyéb táblák között megtalálhatóak az elsősegélyre, vagy a környezetvédelemre vonatkozó táblák is.

Figyelmeztető táblák - vigyázat lépcsőA figyelmeztető táblák elhelyezése kiemelt fontosságú a balesetek elkerülése érdekében, ám erre jogszabály is kötelezi a munkaadót. A tábláknak olyan helyekre kell felszerelni, ahol jól láthatóak a munkavállalók számára, illetve ott, ahol a munkavállalók valószínűleg találkozhatnak veszélyes anyagokkal, eszközökkel, illetve gépekkel. Fontos, hogy a figyelmeztető táblákat rendszeresen ellenőrizni is kell, hogy megfeleljenek az aktuális biztonsági előírásoknak!

Ez azonban semmit sem ér, ha a munkavállalók nem ismerik a figyelmeztető táblák jelentését, illetve nem alkalmazzák azokat az utasításokat, amelyek a táblákon fel vannak tüntetve. Éppen ezért a munkavállalók és a munkaadó számára egyaránt fontos, hogy a munkavédelmi oktatást megtartsák.

Ha figyelmeztető táblákat szeretne vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén