Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A menekülési útvonal táblák akár életeket is menthetnek!

A menekülési útvonal táblák akár életeket is menthetnek!

Amikor egy épület leég, az minden szempontból óriási tragédia, de teljességgel felfoghatatlan, ha emberi életeket is követel a tűz. A legfontosabb az, hogy megelőzzük a tűz keletkezését, azonban sajnos még a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulnak balesetek, illetve kivédhetetlen helyzetek. Amikor egy nagyobb épületben elharapódzik a tűz, és már nem lehet a házilag bevethető módszerekkel eloltani, akkor a legfontosabb a menekülés.

Nem szabad foglalkozni semmilyen tárggyal vagy pénzzel, az emberek kijutásáért kell mindent megtenni. Ennek érdekében nem szabad megfeledkezni a megfelelő menekülési útvonal táblák kihelyezéséről.

Menekülési útvonal táblát kell helyezni a kijárat fölé és a vészkijárati ajtó fölé, ha ez nem lehetséges, akkor az ajtó mellé. Az ajtóra tenni semmi esetre sem szabad, pánikrúddal vagy vésznyitóval ellátott ajtókon pedig jelölni kell a nyitási mechanizmust, a kezelésükre utaló biztonsági jellel. Menekülési útvonal táblát kell elhelyezni ezen kívül minden olyan ponton, ahol irányváltoztatásra van szükség a meneküléshez. A szabály előírja azt is, hogy az útvonal minden pontjáról legalább egy jelnek láthatónak kell lennie.

Menekülési útvonal táblát érdemes elhelyezni padlón, illetve alacsony magasságban is. Tűz esetén, a füsttel megtelt épületben ugyanis négykézláb tudnak közlekedni az emberek, hiszen a füst felülről kezdi megtölteni a helyiségeket. Nagyon hasznos tud lenni a menekülési útvonal táblák kiegészítésére szolgáló padlójelölő csík, illetve biztonsági jel is. Az általunk kínált menekülési útvonal táblák megfelelnek az ide vonatkozó, ISO 7010 szabványnak.

Menekülési útvonal táblákkal kapcsolatosan keresgél? A legjobb helyen jár, hiszen nálunk mindent megtalál egy helyen, méghozzá kedvező áron! Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretne bővebb információt kapni termékeinkről, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén!  Munkatársaink készséggel segítenek mindenben.

Tartalomhoz tartozó címkék: Menekülési út jelző tábla