Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tiltó táblák szerepe és jellemzői

tiltó táblák gyártásaA tiltó táblák használata a munkavédelemben megkerülhetetlennek számít. A tiltás az egyik legerősebb jelzés, amivel ember életeket óvnak.

A tiltás egy olyan, írásban vagy piktogramokkal kifejezett rövid jelzés, ami valamilyen tevékenységgel, cselekvéssel kapcsolatban készül el. A tiltás lényege, hogy nyomatékosítja, a cselekvést tilos megtenni.

A biztonság feltétele a tiltás betartása 

A tiltást kifejező táblákra a munkavédelem világában is szükség van, ami elsősorban a munkavállalók, látogatók életének védelmét biztosítja. A munkavédelmi táblák külseje, mérete és kihelyezése is szerepet játszik abban, mennyire sikeres a biztonsági intézkedés.

A tiltó táblákat jól látható helyre és észrevehető méretben kell kihelyezni. A táblákon egyértelmű feliratok és jelzések kapnak helyet. Általánosan használt a vörös szín, ami odavonzza a tekintetet a táblára és egyúttal felhívó szerepe is van. A vörös szín összekapcsolható a veszéllyel és a tiltással is, mindenki számára ismerősek ezek a jelentések.

Mivel a táblát észre kell vennie minden arra járónak, feltűnőnek is kell lennie, nem csupán informatívnak. Annak érdekében, hogy ez a cél meg is valósuljon, a munkavédelmi táblákon legalább 35 százalékban a piros színnek kell szerepelnie. A pirosról elmondható, hogy a legnagyobb hullámhosszúságú szín, emiatt pedig nagy távolságról is észre lehet venni. Beltéren és kültéren is fel tudja magára hívni a figyelmet, még rosszabb látási viszonyok között is.

A táblák gyártása a mi dolgunk

A tiltó táblák gyártása a cégünk fő tevékenységeként határozható meg. Szívesen a rendelkezésére állunk azoknak az ügyfeleknek, akik igényes, tartós, szabványos munkavédelmi jelzéseket kívánnak alkalmazni.

A megrendelőknek összeállítottunk a weboldalunkon egy bemutatót a termékeinkből. Önnek csak azt kell kiválasztania, hogy milyen méretben és milyen alapanyagból készült táblát tud a legjobban hasznosítani. Kollégáinktól nyugodtan kérjen segítséget a rendeléshez, illetve tanácsot a megfelelő termékek megrendeléséhez. A honlapunkon feltüntettük elérhetőségeinket.