Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tűzvédelmi tábla jelentősége

tűzvédelmi táblaA tűzvédelmi tábla olyan fontos információkat szolgáltat, melyek adott esetben emberi életeket menthetnek. Szerezze be a megfelelő táblákat kínálatunkból! 

Nem véletlen a mondás, miszerint "fél tőle, mint a tűztől". Sokak rémálma az épület tűz, ami sajnos kétségtelenül még a legnagyobb odafigyelés ellenére is bekövetkezhet. Ha tűz van, az a legfontosabb, hogy mindenkit mielőbb értesítsünk, hogy időben ki tudjon menekülni az épületből. 

A legfontosabb természetesen mindig a megelőzés, ezért kulcsszerepe van a tűzvédelmi előírások betartásának. Emellett azonban a bajra való felkészülés jelentőségét sem szabad alábecsülni, vagyis, hogy legyen üzemképes tűzjelző, tűzoltó készülék, kiürítési terv. És bár apróságnak tűnhet, de a tűzvédelmi táblák beszerzésének és kihelyezésének is fontos szerepe van. 

Mik azok a tűzvédelmi táblák és mire szolgálnak? 

Két szóban úgy lehetne összefoglalni a feladatukat, hogy információt szolgáltatnak. Adott esetben azt jelzik, hogy hol található a tűzoltó készülék, a tűzvédelmi főkapcsoló, de a veszélyre való figyelmeztetésben is kulcsfontosságú szerepük van, elég csak a tűz- és robbanásveszély táblára gondolni. De táblával kell jelezni a tűzoltóknak is a tűzcsap és a tömlő helyét, táblán érdemes kihelyezni a tűz esetén értesítendő személy elérhetőségét, a szükséges telefonszámokat, de érdemes kihelyezni a tűzeset, káreset bejelentése táblát is, ami a telefonálót segíti vészhelyzet esetén. 

Ezek kihelyezésén emberi életek is múlhatnak, hiszen, ha a bent tartózkodók tudják, hol található a tűzoltó készülék, azonnal tudnak cselekedni és még időben megfékezhetik a lángokat. Fontos, hogy a táblák mindig jól látható helyre kerüljenek, és véletlenül se legyenek eltakarva

Amennyiben tűzvédelmi főkapcsoló táblát vagy más tűzvédelmi táblát szeretne vásárolni, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal és rendeljen kedvére kínálatunkból! Ha kérdése merült fel, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén, akár még a mai nap folyamán. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tűzvédelmi tábla